Nascholing Wijnkelderbeheer, de wijnkaart en het schrijven van proefnotities

Nascholing Wijnkelderbeheer, de wijnkaart en het schrijven van proefnotities

Een praktische lesdag over de inrichting van de wijnkelder, het samenstellen van een uitgebalanceerde wijnkaart en het uitschrijven van proefnotities zowel analytisch als commercieel.

De wijnkelder:

Het opbouwen en inrichten van een uitgebalanceerde wijnkelder, zowel voor particulier als voor professioneel gebruik, met aandacht voor de kortere als de langere termijn, aankoopstrategie en de eventuele (on)mogelijkheden van het investeren in wijn met het oog op het behalen van een interessant rendement bij verkoop.

Voor wie?
Bestemd voor zowel wijnprofessionals als particuliere wijnliefhebbers die tijd, energie en geld willen investeren in de opbouw van een wijnvoorraad voor de professionele handel, privé drinkplezier en/of pure investering; 

De  wijnkaart:

Het samenstellen van een afgewogen en uitgebalanceerde wijnkaart voor een restaurant, wijnbar of café, inclusief inkoop- en selectiestrategie, voorraadbeheer, calculatie van marges en verkoopprijzen.

Voor wie?
Bestemd voor wijnprofessionals, horecaondernemers, sommeliers en werknemers in de horeca die belast zijn met het samenstellen van de wijnkaart voor hun zaak, alsmede voor wijnimporteurs en -handelaren en hun personeelsleden met een adviesfunctie naar de horeca.

Het schrijven van proefnotities: 

Het leren (uit)schrijven van een analyse van een (blind) geproefde wijn – met naast puur de omschrijving van het uiterlijk, de geur en de smaak ook aandacht voor onder meer zuur-, zoet- tannine- en alcoholgehalte, de wijze van vinificatie, opvoeding, herkomst en ontwikkelingspotentieel. 
Het leren schrijven van een creatieve, wervende en enthousiasmerende proefnotitie bestemd voor bijvoorbeeld een wijnkaart, brochure, mailing of website

Voor wie?
Behalve uiteraard voor wijnprofessionals, zoals wijnimporteurs- en -handelaren, horecaondernemers, sommeliers en werknemers in wijnhandel of horeca, ook bestemd voor particuliere wijnliefhebbers, eventueel met de ambitie voor een carrière in wijnhandel of horeca.

Docent

Jens Hoogstad

Jens Hoogstad RV is eigenaar van verschillende restaurants waaronder Restaurant Bottles. Naast de verfijnde menukaart heeft restaurant Bottles ook een van de meest uitgebreide wijnkaart. Gault millau heeft deze wijnkaart als beste van Nederland betiteld. Vinoloog Jens Hoogstad geeft graag uitleg bij de bijzondere wijncollectie in de inloop klimaatkast of over zijn kelder waar duizenden flessen gestockeerd liggen.https://restaurantbottles.com/

Evenement Eigenschappen

Startdatum ma 28-06-2021 13:00
Sluitingsdatum do 24-06-2021 17:00
Prijs €65,00
Docent Jens Hoogstad RV
PE-punten 4
Locatie Maarn - De Twee Marken

De inschrijving is gesloten. Neem contact op met het secretariaat.