Cabernet Franc Loire door Job Joosse MV

Cabernet Franc Loire door Job Joosse MV.

Job Joosse MV, die zijn loopbaan begon als sommelier, werkt sinds 2006 bij Wijnkoperij Okhuysen in Haarlem. Daar adviseert hij particuliere klanten en horeca, is hij onderdeel het inkoopteam en schrijft voor het eigen wijnmagazine Vinée Vineuse. Daarnaast verzorgt Job graag proeverijen, masterclasses en wijn-spijs-avonden. In 2016 behaalde hij de hoogste wijntitel in de Nederlandse taal, Magister Vini. Sinds 2018 is Job onderdeel van het Perswijn Proefpanel.   

Nadat ik in 2011 begon met de opleiding Magister Vini wist ik al snel dat mijn scriptie moest gaan over Cabernet Franc uit de Loirestreek. De karakteristieke smaakeigenschappen van de rode wijnen van cabernet franc uit de Anjou en Touraine worden niet altijd direct geapprecieerd. Het druivenras cabernet franc wordt op de grens van zijn kunnen uitgedaagd door het koele klimaat, maar vooral door de wisselende weersomstandigheden.

Wat is de invloed van wijngaardbeheer en vinificatie op de kwaliteit van rode wijnen van Cabernet Franc uit de Anjou en Touraine?
Is rijpheid voor cabernet franc uit de Anjou en Touraine de sleutel tot succes?
Hoe draagt een biologische, biodynamische of vin naturel benadering bij aan de kwaliteit van Cabernet Franc uit de Anjou en Touraine?

Evenement Eigenschappen

Startdatum ma 13-09-2021 19:30
Sluitingsdatum wo 08-09-2021
Prijs €55,00
Docent Job Joosse
PE-punten 3
Locatie Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten

Sorry, het evenement is vol