De winkelwagen is leeg
De winkelwagen is leeg

Cocktails mixen en experimenteren met distilaat - spijs combinaties

Distilleren is de essentie, de 'ziel' van een drank vangen in een fles. Of de basis nu afkomstig is van druiven, andere fruitsoorten, granen of suikerbieten: achter elk etiket gaat een boeiende en verrassende wereld schuil. Een eindeloze variatie aan grondstoffen, distilleermethodes en manieren van rijping zorgen ervoor dat je nooit uitgeproefd raakt.
 

Lees verder

De Liquorist. Diploma-uitreiking

Afgelopen maandagmiddag hebben we bij branderij de Tweelingh (Herman Jansen) in Schiedam deze kanjers gefeliciteerd en in het zonnetje gezet bij de uitreiking van het Liquoristen diploma.

Lees verder

Sinds deze week zijn we weer 6 Liquoristen rijker.

Bij deze dan ook van harte gefeliciteerd met dit prachtige resultaat. 

De geslaagden zijn:

  • Gerda van der Vliet-Nagtegaal
  • Thijs van den Broek
  • Ronald Staal RV Liquorist
  • Ivar Wittebrood
  • Elmer Westerveld
  • Martijn Verhees

Lees verder

Liquoristen diploma-uitreiking 26 juni 2017

De Liquorist. Op 26 juni 2017 hebben we bij Distilleerderij H. van Toor in Vlaardingen deze 14 kanjers gefeliciteerd en in het zonnetje gezet bij de uitreiking van het Liquoristen diploma. Een ware prestatie die je niet zomaar aan komt waaien en waar je wel met veel passie en overgave na een les seizoen van 12 lessen en de nodige thuis en groepsstudie met dit mooie eindresultaat beloond ziet worden.

Lees verder

Belangstelling voor gedistilleerd groeit

Vraag naar gediplomeerde drankendeskundigen stijgt

Amsterdam, 21 juni 2016. Gisteren vond de diploma-uitreiking plaats aan 16 nieuwe Liquoristen bij distilleerderij Wynand Fockink in Amsterdam. De Liquoristen opleiding werd 40 jaar geleden opgericht onder auspiciën van de Wijnacademie. Sinds 2 jaar is de belangstelling voor de studie gedistilleerde dranken flink toegenomen. ‘Productkennis is echt een vereiste in de detailhandel en in de horeca. De gast of klant weet tegenwoordig precies wat hij eet en drinkt en verwacht advies van de verkoper.’ aldus Ron Andes, voorzitter van de Wijnacademie.

Lees verder

Belangstelling voor het ambachtelijk product goed voor gedistilleerd branche

Gisteren vond de diploma uitreiking plaats aan vijftien Liquoristen van de Wijnacademie bij Wynand Fockink in Amsterdam.

De toenemende vraag naar ambachtelijke producten stimuleert steeds meer ondernemers een vakopleiding te volgen. Voor de gedistilleerdbranche is het diploma Liquorist het hoogst haalbare. ‘De afstand tussen ‘litersmijters’ en de vakspecialisten wordt steeds groter, waardoor productkennis steeds belangrijker wordt’ aldus Ron Andes, voorzitter van de Wijnacademie. Er liggen op dit gebied veel kansen voor zowel de detailhandel als de horeca. Onder de geslaagden bevinden zich 11 mensen uit de drankenhandel en 4 uit de horeca.

Lees verder

Kennis van sterke dranken gaat consument naar de slijter leiden

Onderscheid tussen binnenlands en buitenlands gedistilleerd verdwijnt

Dordrecht, 9 juni 2015. Vandaag werd het boekje “Ik weet wat van sterke drank” geïntroduceerd in het kader van de gelijknamige campagne van de Koninklijke SlijtersUnie. Het boekje biedt handige basiskennis voor een ieder die weleens sterkedrank drinkt, schenkt of verkoopt. De brancheorganisatie wil daarmee niet alleen de nodige kennis verschaffen maar ook meer duidelijkheid scheppen in het aanbod van gedistilleerd. In samenwerking met de Wijnacademie werden bijna dertig van oorsprong wijndocenten opgeleid tot gedistilleerddocent. Een groot gedeelte daarvan gaat in het land aan de slag om cursusavonden te geven over sterke dranken. Het eerste boekje werd aangeboden aan Felix Wilbrink van de Telegraaf, die kansen ziet voor de zelfstandige slijters dankzij de groeiende interesse voor ambachtelijke kwalitatieve producten.

Lees verder

Privacy reglement | Disclaimer | © Wijnacademie