De winkelwagen is leeg
De winkelwagen is leeg

Studiedag voor Liquoristen

Het programma van de Liquoristendag: Mezcal

Ochtendprogramma: uitleg en proeven mezcal

Na het succes van single malt whisky, de hype rondom blauwe wijn en de mislukte herintroductie van vermout vraagt iedereen zich af: wat wordt het volgende? Gaat rum een grotere rol spelen? Of blijft de gin craze van dit moment de komende jaren nog wel even doorgaan? En ondertussen rukt de Mexicaanse drank mezcal langzaam op. Vergeet zwaar geturfde whisky of goedkope tequila. mezcal is een fantastisch kwaliteitsproduct dat aan een gestage opmars bezig is. Sebastiaan Smits gaat dieper in op het productieproces en laat verschillende mezcals proeven.

Het programma van de Liquoristendag: Mezcal

Ochtendprogramma: uitleg en proeven mezcal

Na het succes van single malt whisky, de hype rondom blauwe wijn en de mislukte herintroductie van vermout vraagt iedereen zich af: wat wordt het volgende? Gaat rum een grotere rol spelen? Of blijft de gin craze van dit moment de komende jaren nog wel even doorgaan? En ondertussen rukt de Mexicaanse drank mezcal langzaam op. Vergeet zwaar geturfde whisky of goedkope tequila. mezcal is een fantastisch kwaliteitsproduct dat aan een gestage opmars bezig is. Sebastiaan Smits gaat dieper in op het productieproces en laat verschillende mezcals proeven.

Middagprogramma: mixen

Nadat lange tijd wodka een van de favoriete dranken van bartenders was, mogen sterke dranken sinds enkele jaren weer meer smaak hebben. Het begon met de herwaardering van gin, gevolgd door onder andere jenever. Ook wodka zelf is al lang geen neutrale drank meer.

Op zoek naar spannende smaken ontdekken steeds meer bartenders mezcal. Deze Mexicaanse drank wordt net als tequila gemaakt van de agave, maar bij mezcal worden de piñas van deze plant niet gestoomd maar geroosterd. Het vuur geeft mezcal een rokerige smaak die menig cocktail een elegante gelaagdheid geeft. Onder leiding van Thijs Akkerman worden verschillende klassieke en moderne mezcal-cocktails gemixt.

Docenten

De docenten zijn Sebastiaan Smit en Thijs Akkerman

sebastiaansmits 150x150 WA Thijs Akkerman 150x150

 

Direct inschrijven     Uitgebreide informatie

Privacy reglement | Disclaimer | © Wijnacademie