De winkelwagen is leeg
De winkelwagen is leeg

Biologische en biodynamische wijnbouw en vinificatie in 2 dagdelen door Tjitske Brouwer MV

PE-punten in het KwaliteitsRegister Vinologen: 8 punten.
Biologische en biodynamische wijnbouw en vinificatie
– met aandacht voor vin nature, orange wine en vinificatie op amfora-

Locatie:
De Twee Marken
Trompplein 5
3951 CR Maarn

Programma:

Les 1 Biologische Wijnbouw

  • Verleden en heden: ontstaan van biologische wijnbouw
  • Overzicht keurmerken
  • Marktaandeel biologische wijn
  • Biologische wijnbouw in de praktijk
  • Biodynamie: van Steiner naar Nicolas Joly
  • Biodynamie in de praktijk:
    • Preparaten & koehoornpreparaten
    • Kruidenpreparaten
    • Compost
    • Zaaikalender
    • Voedingskristallisaties

Proeven
Verschillende stijlen biologische en biodynamische wijnen



Les 2 Vinificatie

  • Biologisch
  • Biodynamie
  • Vin Nature
  • Amfora
  • Orange Wine

Proeven
Verschillende ‘natuurlijke’ vinificatie-typen

Data en tijden:

Let op: voorlopig nieuwe cursusdata:

4 november 2019
25 november 2019

Aanvang: 13:00 tot 17.00 uur

Deze activiteit is geaccrediteerd voor PE-punten in het KwaliteitsRegister Vinologen (www.registervinoloog.nl)

€ 160,00 incl. BTW

Uiterste datum van inschrijving is 1 maand voor aanvang.

Privacy reglement | Disclaimer | © Wijnacademie