De winkelwagen is leeg
De winkelwagen is leeg

Vinificatie en proeven effecten bâtonnage, macération carbonique en fouten in de wijn.

PE-punten in het KwaliteitsRegister Vinologen: 4 punten.
Docent: Gerhard Horstink

Gerhard Horstink is oenologue (wijntechnoloog), afgestudeerd aan de Universiteit van Bordeaux, en oprichter van OINOS Wijncursussen. Daarnaast is hij adviseur bij de wijninkooporganisatie Les Généreux, publicist en lid van de examencommissies Wijnacademie en Magister Vini.

Locatie:
De Twee Marken
Trompplein 5
3951 CR Maarn

Programma:

  • Introductie
  • Witte-wijnbereiding: werking en effect van bâtonnage
  • Voorbeeldwijnen (3 à 4)
  • Rode-wijnbereiding: werking en effect van macération carbonique
  • Voorbeeldwijnen (3 à 4)
  • Afwijkingen in wijn:
  • effect van Brettanomyces gist
  • effect van aceetaldehyde vorming
  • voorbeelden in wijn (3 à 4)

Data en tijden:

4 oktober 2021
Aanvang: 13:00 tot 17.00 uur

€ 75,00 incl. BTW

Uiterste datum van inschrijving is 1 maand voor aanvang.

Privacy reglement | Disclaimer | © Wijnacademie