De winkelwagen is leeg
De winkelwagen is leeg

Opleiding SommelierOorkonde

SommelierOorkonde van de Wijnacademie®

Van wijnkennis naar sommelier op SDEN2 niveau.

Een sommelier is een multitasker en behalve een wijnverkoper ook een manager en logistiek medewerker. Daarnaast is de sommelier vaak ook nog behulpzaam met het serveren van gerechten en kazen.

De gasten spelen uiteraard de hoofdrol en zijn het belangrijkst tijdens de gehele service, maar vaak heeft de sommelier een interactieve rol tussen de gast en chef-kok en treedt dus op als mediator.

 

SommelierOorkonde van de Wijnacademie (SDEN2)

Tijdens deze cursus ga je leren hoe je de theorie over wijn in de praktijk zou kunnen toepassen. Hoe behandel je wijn? Hoe kun je wijn combineren en waarop moet je dan letten? Verder leer je over gastheerschap, het samenstellen van een wijnarrangement en het geven van wijnadvies. Wijnkennis wordt dus omgezet in sommeliervaardigheden. Er is een grote vraag naar sommelierkennis in de horeca en wijnhandel. Haal daarom nu een erkend diploma!

Voor wie is deze cursus vooral geschikt?

Is de SommelierOorkonde iets voor mij?

  • Medewerkers/eigenaren van bistro’s die regelmatig te maken krijgen met gasten die vragen om een wijn- & spijsadvies
  • Medewerkers van wijnwinkels die voor hun afnemers wijn- & spijsadvies moeten geven en samen met de afnemers de winstmarges moeten vaststellen
  • Afgestudeerden van Middelbare Hotelscholen
  • Assistent sommeliers
  • Register Vinologen in het kader van hun nascholing en verbreding van kennis op gebied van sommeliervaardigheden.

Toelatingseisen

Wijnoorkonde SDEN2, Wijnbrevet SDEN3 of vergelijkbaar niveau.

Opleidingsduur

De SommelierOorkonde bestaat uit 5 lesdagen van 3 uur. Tevens moet je ervoor zorgen dat je goed voorbereid aan elke les gaat beginnen. Ter voorbereiding op je lessen, de examenopdracht en je examen moet je rekenen met een studiebelasting van ten minste 40 uur.

Wat kan ik met de SommelierOorkonde van de Wijnacademie?

Het niveau na het succesvol behalen van het examen voor de SommelierOorkonde betekent dat de kandidaat in elk geval:

  • De basisprincipes van de wijn-/spijscombinatie beheerst. Er wordt vooral veel aandacht besteedt aan het analyseren van de smaak van producten en wijnen
  • Een wijnarrangement kan samenstellen
  • De kennis heeft ontwikkeld over de opbouw van een menu en een menuschema; en rekening kan houden met de invloed van garnituren op de wijnkeuze
  • De kennis heeft van wijnbehandeling, de serveertemperatuur, schenkhoeveelheid en de invloed van glaswerk op de smaak van de wijn
  • Het schrijven van eenvoudige fiches beheerst
  • Een betere kennis heeft over de behandeling en het serveren van wijn in het algemeen
  • Met meer zelfvertrouwen advies durft te geven aan tafel
  • De berekening van de winstmarges beheerst
  • In staat is de wijnomzet te verhogen.

Waar kan ik de SommelierOorkonde SDEN2 volgen?

De SommelierOorkonde is gestart op initiatief van Anja Vondenhoff , Edwin Raben en Klazien Vermeer. Na goedkeuring door het bestuur zijn er vier succesvolle pilots bij de Wijnacademie gegeven. Vervolgens is er door Edwin en Anja een Train-de-trainer cursus opgestart om wijndocenten op te leiden om deze cursus verspreid over het land te gaan geven. Raadpleeg Aanbevolen wijndocenten SommelierOorkonde SDEN 2.

Het examen SommelierOorkonde SDEN 2

Het examen voor de SommelierOorkonde SDEN 2 wordt afgenomen op de Wijnacademie. de examencommissie bestaat uit Peter Bruins, Arjan Pleij en Remy Tolk. zij worden ondersteund door Edwin Raben en Anja Vondenhoff. Meer informatie over examendata, examenprijzen en om u in te schrijven voor een examen

 Inschrijven sommelieroorkonde van de wijnacademie


Privacy reglement | Disclaimer | © Wijnacademie