Duurzaamheid in wijn: van goede zaak naar noodzaak
door Job de Swart MW
Vanwege de sterk toegenomen interesse in duurzame en biologisch(-dynamische) wijnen geeft Nederlands derde Master of Wine Job de Swart een presentatie over ‘Duurzaamheid in wijn’.
Duurzaamheid is de heilige graal om tot een toekomstbestendige wijnindustrie te komen. Dit gaat verder dan een beredeneerde aanpak of biologisch(-dynamisch) keurmerk. Aan de hand van inspirerende praktijkvoorbeelden deelt Job de Swart de laatste inzichten op het gebied van ‘regeneratieve landbouw’ plus nieuwe rassen en onderstokken. Ook bespreekt hij diverse milieuvriendelijke wijnbouwmethoden en opties die wijnmakers ter beschikking hebben om het gebruik van water, energie en hulpstoffen te minimaliseren. Verder komen nieuwe, duurzame initiatieven in de distributieketen van producent naar consument aan bod.
De presentatie wordt omlijst door diverse wijnen van toonaangevende wijnmakers die nieuwe wegen inslaan om tot een duurzame wijnproductie te komen. Ben je erbij?
Vragen die aan bod komen:
- Wat zijn de belangrijkste voorwaarden voor duurzame wijnproductie?
- Wat zijn de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van duurzaam wijngaardbeheer?
- Welke technieken kunnen wijnmakers helpen om het gebruik van energie en hulpstoffen te minimaliseren?
- Hoe toekomstbestendig is de wijnindustrie?
Evenement Eigenschappen
Startdatum | ma 15-01-2024 13:30 |
Sluitingsdatum | di 09-01-2024 17:00 |
Prijs | €65,00 |
Docent | Job de Swart |
PE-punten | 3 |
Locatie | Landgoed Dijnselburg |
Sorry, het evenement is vol