Les data en groep
|
Ochtend
|
Middag
|
|
|
|
15 september 2025 (Les 1) |
Analytische proefnotities maken – docenten: Magda van der Rijst en Job de Swart MW P1 |
Wijnbouw & klimaat – docent: Gerhard Horstink T1 |
|
|
|
20 oktober 2025 (Les 2) |
Wijnproefkunde witte wijn en rosé – docent: Udo Göebel MV P1 |
Druivenrassen & ampelografie – docent: Lars Daniëls MV T1 |
|
|
|
1 december 2025 (Les 3) |
Wijnproefkunde witte wijn en rosé – docent: Udo Göebel MV P1 |
Het concept terroir – docent: Job de Swart MW T1 |
|
|
|
December |
online presentatie over gengeratieve wijnbouw door Jamie Goode |
s avonds |
|
|
|
|
|
|
26 januari 2026 (Les 4) |
Wijnproefkunde witte wijn - docent: Udo Göebel MV P1 |
Viticultural practices to enhance wine quality – docent: Kees van Leeuwen T1 |
|
|
|
|
|
|
februari 2026 (les 5) |
Examentraining 12 wijnen - docent: Udo Göebel MV P1 |
Fouten in Wijn - docent: Lars Daniëls |
|
|
|
|
|
|
EXAMENTRAINING (les 6) |
EXAMENTRAINING THEORIEVRAGEN |
|
|
|
|
10 & 11 maart 2026 |
Examen (P1/T1 & P3/T3) |
De Twee Marken in Maarn |
|
|
|
23 maart 2026 (Les 7) |
Wijnproefkunde rode wijn – docent: Udo Göebel MV P2 |
Aroma’s en smaken van wijn – docent: Lars Daniëls MV T2 |
|
|
|
11 mei 2026 (Les 8) |
Wijnproefkunde rode wijn – docent: Udo Göebel MV P2 |
Impact of Yeast on Winemaking and Sensory Composition of Wines – docent: Ulrich Fischer T2 |
|
|
|
22 juni 2026 (Les 9) |
Wijnproefkunde rode wijn (examentraining) – docent: Udo Göebel MV P2 |
Bourgondische vinificatie – docent: Karel/Pim de Graaf T2 |
|
|
|
7 september 2026 (Les 10) |
Examentraining 12 wijnen - docent: Udo Göebel MV P2 |
Bespreken examenvragen en hierna presentatie Oenologische procedés – docent: Gerhard Horstink T2 |
|
|
|
15 & 16 september 2026 |
Examen (P2 & T2/T4) |
De Twee Marken in Maarn |
|
|
|
12 oktober 2026 (Les 11) |
Wijnproefkunde mousserende, zoete en versterkte wijn – docent: Udo Göebel MV P3 |
Nederlandse wijnbranche – docent: Joris Snelten T3 |
|
|
|
16 november 2026 (Les 12) |
Wijnproefkunde mousserende, zoete en versterkte wijn – docent: Udo Göebel MV P3 |
The Global Business of Wine – docent: Felicity Carter T3 |
|
|
|
11 januari 2027 (Les 13) |
Wijnproefkunde mousserende, zoete en versterkte wijn (examentraining) – docent: Udo Göebel MV P3 |
Category Management voor retail – docent: Spike Huisman T3 |
|
|
|
8 februari 2027 (Les 14) |
Examentraining 12 wijnen - docent: Udo Göebel MV P3 |
Bespreken examenvragen en hierna presentatie Klimaatverandering en wijnbouw – docent: Lars Daniëls MV |
|
|
|
22 maart 2027 (Les 15) |
Samenstellen van een wijnkaart - docent: Roy Pelgrim T3 |
Bulkwijn - docent: Frank Donker T3 |
|
|
|
26 april 2027 (Les 16) |
Maatschappelijke en politieke onderwerpen binnen de wijnbranche - sprekers: Peter de Wolf en Hans Burghoorn T4 |
Natural wines – spreker: Jamie Goode T4 |
|
|
|
24 mei 2027 (Les 17) |
Actueel onderwerp T4 |
Online winebusiness - spreker: Christian Griffioen T4 |
|
|
|
Online presentatie (start om 19.30 uur) |
|
|
December 2025 (Les I) |
Wijn en Wetenschap - spreker: Jamie Goode |
|
Januari 2026 (Les II) |
Wijnbouw op grote hoogte – spreker: Laura Catena (proefflesjes worden opgestuurd) |
|
|
|
|
Februari 2026 (Les III) |
Duurzaamheid & wijnbouw – spreker: Miguel Torres sr. |
|