Opleiding
Klimaatverandering: wat is het verwachte effect van klimaatverandering en hoe kan de wijnboer zich aanpassen? door Chanan Wisse.
Samen met restaurant Scheepskameel is Chanan Wisse in 2017 met wijnhandel de Wijnkameel begonnen. De focus igt hierbij volledig op Duitse wijn.
Chanan is Gastronoom-Sommelier3, Vinoloog en sinds mei 2024 Magister Vini. Zijn scriptie voor Magister Vini had als onderwerp: De toekomst van Duitse riesling. Wat is het verwachte effect van klimaatverandering op Duitse kwaliteitsriesling de komende twintig jaar en hoe kunnen wijnboeren zich aanpassen? Chanan studeerde vóór zijn baan in de wijnhandel 'docent aardrijkskunde' aan de HvA vanuit zijn interesse in de fysische geografie. Hij heeft op het MBO Aardrijkskundeles gegeven.
Startdatum | ma 17-02-2025 13:30 |
Sluitingsdatum | ma 03-02-2025 17:00 |
Prijs | €67,50 |
Docent | Chanan Wisse MV |
PE-punten | 3 |
Locatie | Landgoed Dijnselburg |
Bodems & gesteentes: wat weten we over het effect van de bodem op de smaak van wijn? door Chanan Wisse
Samen met restaurant Scheepskameel is Chanan Wisse in 2017 met wijnhandel de Wijnkameel begonnen. De focus ligt hierbij volledig op Duitse wijn.
Chanan is Gastronoom-Sommelier3, Vinoloog en sinds mei 2024 Magister Vini. Zijn scriptie voor Magister Vini had als onderwerp: De toekomst van Duitse riesling. Wat is het verwachte effect van klimaatverandering op Duitse kwaliteitsriesling de komende twintig jaar en hoe kunnen wijnboeren zich aanpassen? Chanan studeerde vóór zijn baan in de wijnhandel 'docent aardrijkskunde' aan de HvA vanuit zijn interesse in de fysische geografie. Hij heeft op het MBO Aardrijkskundeles gegeven.
Startdatum | ma 07-04-2025 13:30 |
Sluitingsdatum | ma 24-03-2025 17:00 |
Prijs | €67,50 |
Docent | Chanan Wisse MV |
PE-punten | 3 |
Locatie | Landgoed Dijnselburg |
Copywriting voor wijn: zo krijg je je teksten nog lekkerder
Niels van Laatum (Winelife, Entree, BCBG magazine, Natuurwijn) geeft je technieken, tips en trucs om nog beter over wijn te schrijven.
Hoe schrijf je lekker over wijn? Zodat anderen de smaak te pakken krijgen? In dit seminar leer je beter (over wijn) schrijven én ervaar je wat werkt en wat niet - voor jouw doelgroep. We hebben het over correct Nederlands, over wijntaal en over artificial intelligence. En, je gaat zelf aan de slag. Een interactief seminar dat je handvatten geeft om zelfstandig beter op papier te krijgen wat wijn zo aantrekkelijk maakt.
PS: Er worden tijdens dit seminar geen wijnen geproefd, wel lekker gewerkt ;-)
Startdatum | ma 19-05-2025 13:30 |
Sluitingsdatum | ma 05-05-2025 |
Prijs | €65,00 |
Docent | Niels van Laatum |
PE-punten | 3 |
Locatie | Landgoed Dijnselburg |