Opleiding
Ontdek de grote veelzijdigheid van de Loire!
De langste rivier van Frankrijk heeft een duizelingwekkend aantal terroirs. We gaan dieper in op de topografie, bodems, klimatologische omstandigheden en verschillende druivenrassen die staan aangeplant. Hierbij ligt de nadruk op de minder bekende herkomstgebieden. In de Nantais, Anjou-Saumur, Touraine, Centre-Loire en de Auvergne valt namelijk nog ongelooflijk veel te ontdekken.
Wat is de invloed van de opwarming van het klimaat in dit noordelijk gelegen wijngebied?
De Loire is een van de belangrijkste bakermatten voor biologisch, biodynamisch en ‘vin nature’. Hoe wordt dit toegepast en wat is de invloed op de kwaliteit van de wijnen?
Startdatum | ma 10-06-2024 13:30 |
Sluitingsdatum | ma 03-06-2024 16:00 |
Prijs | €65,00 |
Docent | Job Joosse |
PE-punten | 3 |
Locatie | Landgoed Dijnselburg |
De (her)ontdekking van de versterkte wijnen Madeira & Port. Wat zijn de huidige trends? Wie drinkt er tegenwoordig Madeira & Port? Wat zijn de bekende stijlen en hoe worden deze gemaakt? Zijn er overeenkomsten tussen Madeira & Port?
Tijdens deze nascholing kijken we naar de bekende en minder bekende stijlen Madeira & Port en daarnaast naar de huidige trends en ontwikkelingen. Welke stijlen vinden we nu nog en zijn er belangrijk. Wie drinkt er tegenwoordig nog versterkte wijn en hebben deze wijnen een toekomst? De laatste ontwikkelingen in beide gebieden zullen we aan de hand van de te proeven wijnen onder de loep nemen en uiteindelijk aan het eind van de nascholing een antwoord kunnen geven op de vraag wat de toekomst is voor versterkte wijnen.
Deze nascholing wordt verzorgd door Mirjam van de Veen, DipWSET, certificaathouder Magister Vini en Madeira Educator. Mirjam volgt op dit moment de Master of Wine opleiding. Mirjam is actief als agent voor wijn uit Centraal- en Oost-Europa op de Nederlandse en Scandinavische markt vanuit de onderneming Dovin samen met zakenpartner Miranda Beems. En heeft een voorliefde voor zoete en versterkte wijnen.
Startdatum | ma 17-06-2024 13:30 |
Sluitingsdatum | ma 03-06-2024 |
Prijs | €65,00 |
Docent | Mirjam van der Veen |
PE-punten | 4 |
Locatie | Landgoed Dijnselburg |
Een Liquorist is bij uitstek de specialist van binnen- en buitenlands gedistilleerd en likeuren. Ook over cocktails en longdrinks kan hij/zij goede voorlichting geven aan de consument. Juist bij de slijter, als exclusief verkoper van gedistilleerd en likeuren verwacht de consument topkennis. Ook in de horeca verwacht de gast een goed advies.
Om aan de steeds grotere productkennis van de consument tegemoet te komen, moet de echte vakman- of vakvrouw ook over een uitstekende kennis beschikken om een goed advies te geven. De opleiding tot Liquorist biedt deze kennis in een compacte opleiding.
Startdatum | ma 23-09-2024 10:00 |
Sluitingsdatum | zo 01-09-2024 17:00 |
Prijs | €1.692,79 |
PE-punten | 25 |
Locatie | Landgoed Dijnselburg |